verleyen-vanbaelen-diensten-08-768x1363

Rouwbegeleiding

Hiermee willen we u een overzicht brengen van de stappen die moeten ondernomen worden om een uitvaart correct te laten verlopen.
Het spreekt vanzelf dat wij als uitvaartondernemer deze stappen samen met u en de familie bespreken. Nadien brengen we in naam van de familie, de bevoegde instanties op de hoogte.

Voor de praktische vragen en officieel formaliteiten die door de nabestaanden moeten geregeld worden na het overlijden, beschikken we over een ‘Gids na overlijden’. Wie hierover een vraag wil stellen kan ons steeds mailen: olivier@verleyen-vanbaelen.be

Indien er in uw naaste omgeving iemand overlijdt, dient u onmiddellijk een geneesheer te verwittigen die het overlijden moet vaststellen. Bij voorkeur verwittigt u hiervoor uw huisarts.

Van zodra we van u de melding van het overlijden ontvangen maken we met u een afspraak om langs te komen. We regelen samen met u alle praktische zaken.

Samen bespreken we het verloop van de uitvaart en doen het nodige om de officiële documenten in orde te brengen.
Documenten die wij nodigen hebben voor de verdere formaliteiten zijn:

  1. de overlijdensacte opgesteld door de geneesheer
  2. de identiteistkaart en eventueel rijbewijs van de overledene
  3. het trouwboekje of het trouwboekje van de ouders
  4. de identiteistkaart van de verantwoordelijke persoon (bij crematie)
  5. eventuele wilsbeschikkingen of laatste wil

Vervolgens stellen we samen het rouwbericht of de rouwbrief op. Dan maken we een proefdruk, die uw goedkeuring moet wegdragen. Vervolgens bespreken we de rouwprentjes. Tenslotte bezorgen we u alle rouwdrukwerk.

We zullen op het gemeentehuis bij de dienst “Burgerlijke Stand” de overledene laten uitschrijven uit het bevolkingsregister. Indien nodig, vragen we documenten voor de crematie aan en bepreken de concessie voor de begraafplaats.

De bespreking met de priester voor de gebedswake, de uitvaart en of de namis die zal gehouden worden.

Het overbrengen van de overledene van de plaats van overlijden naar ons funerarium. Het verzorgen van de overledene en het inbrengen in de koelcel.

– het vastleggen van de crematie
– eventuele muziek tijdens de uitvaart zoals een operazangeres, koor, CD e.a.
– regelingen omtrent de horeca voor de rouwmaaltijd
– andere nabesprekingen omtrent grafzerk, urnezerkje, columbarium
– …

Het overhandigen van alle officiële documenten van de uitvaart na de vereffening.